Razvoj naših modelov invalidskih vozičkov od idej preko prvega osnutka do izdelave poteka v celoti znotraj podjetja.

Uporabljamo samo EN AW 7020-T6, visoko trdno aluminijevo zlitino iz skupine AlZnMg (AIZn4,5Mg1), serije 7xxx z 4 do 5% cinka in 1,0 do 1,4% magnezija. S trdnostjo od 350 do 600 N / mm² je to najmočnejša še vedno varljiva aluminijeva zlitina. Ta zlitina se po vsem svetu uporablja v letalstvu, okvirjih motociklov, oklepnih vozilih, gradnji mostov, dirkalnih avtomobilih, visoko zmogljivi športni opremi.

Genion je invalidski voziček s togim okvirjem, narejenem po meri in dvojno geometrijo okvirja (zaprt okvir). Zahvaljujoč naši trajno varjeni konstrukciji okvirja in visoko trdni aluminijevi zlitini je Genion zelo stabilen in trpežen invalidski voziček z optimalnimi voznimi lastnostmi.

Pri izdelavi okvirja invalidskega vozička je cilj optimizirati razmerje togosti in teže.

Zaradi svoje zasnove ne bo prilagojen le vašim potrebam, določite lahko tudi kako bo izgledal: od oblike okvirja do premera cevi, fiksnega ali zložljivega hrbtnega naslona, barve okvirja in šivov na oblazinjenju.

Zaradi velike izbire lahko ustvarite spremljevalca, ki ne ustreza le vašim fizičnim potrebam, ampak tudi popolnoma ustreza vaši vizualni domišljiji.

Z ojačano različico modela Genion ponujamo možnost za zelo aktivne uporabnike invalidskih vozičkov. Njegova izjemna stabilnost je posledica 35 mm cevi za stabilizacijo okvirja.

Genion Ultra Lite je bil razvit za uporabnike s težo do 70 kg.

Izdelan je izključno iz  aluminijastih cevi premera 22 mm, pri čemer je cev za stabilizacijo okvirja premera 25 mm. To pomeni, da je skupna teža, popolnoma pripravljenega vozička za uporabo, približno 5,5 kg.