Razvoj naših modelov invalidskih vozičkov od idej preko prvega osnutka do izdelave poteka v celoti znotraj podjetja.

Uporabljamo samo EN AW 7020-T6, visoko trdno aluminijevo zlitino, skupine AlZnMg (AIZn4,5Mg1) iz serije 7xxx z 4 do 5% cinka in 1,0 do 1,4% magnezija. S trdnostjo od 350 do 600 N / mm² je to najmočnejša še vedno varljiva aluminijeva zlitina. Ta zlitina se po vsem svetu uporablja v letalstvu, okvirjih motociklov, oklepnih vozilih, gradnji mostov, dirkalnih avtomobilih, visoko zmogljivi športni opremi.

Za sodelovanje Manuela Onkena na svetovnem prvenstvu v košarki na Japonskem leta 2002 je bil potreben nov dizajn invalidskega vozička. To so bili začetki našega prvega košarkarskega invalidskega vozička po meri. Nenehne izboljšave okvirja in proizvodnih procesov sedaj zagotavljajo zelo razvit in zrel izdelek.

Geometrija okvirja je trajno varjena konstrukcija. Challenger je prilagojen igralcu v skladu z več merili in izdelan po meri. Velikost telesa, razvrstitev in indikacija se upoštevajo. Izdelava poteka v skladu s predpisi IWBF.

Z zmanjšanjem skupne teže za več kot dva kilograma, ne da bi se morali odreči togosti okvirja, je Challenger eden najboljših športnikov med košarkarskimi invalidskimi vozički.

Košarkarski invalidski voziček Challenger je lahek, hiter in močan invalidski voziček, izdelan za zahtevnega športnika.

Challenger je na voljo tudi za druge športe!