Širina
35,5 – 55,9 cm
Globina
35,5 – 55,9 cm
Debelina / G / P / S /
5,7 cm
Debelina / Visco / Fluid /
8,25 cm
Teža / G / P / S /
1 kg
Teža / Visco / Fluid /
1,6 kg
Nosilnost
158 kg

 

Ustvarili smo družino izdelkov s pristopom, ki temelji na znanosti o sedenju. Vsaka blazina je bila razvita z vrhunskimi kakovostnimi materiali in vrhunsko zasnovo prevleke.

Veliko truda je bilo vloženega v razvoj sedežnih blazin Axiom.

To se ni kar zgodilo, zasnovali smo jih tako.

 

PREDHODNA OBLIKA

Za vse blazine je pomembno, da imajo pravilno obliko. Zato smo z Georgia Tech sodelovali pri študiji antropometrije. Rezultat: dizajn z najboljšimi možnimi oblikami blazin, ki ustrezajo številnim velikostim in potrebam.

 

KAKOVOSTNI MATERIALI

Odločili smo se, da bomo v naših sestavnih delih iz pene in tekočin uporabili najboljše materiale. Blazine Axiom so narejene iz poliuretanske pene, ki ima visoko možnost absorpcije sile (eng. IFD) in gostoto, naša tekočina pa je lahka in neobčutljiva na temperature. Oba elementa vodita do dolgotrajnega, udobnega in funkcionalnega izdelka.

 

VRHUNSKA OBLIKA

Pri vseh naših sedežnih izdelkih boste videli dosleden izgled. Prevleka za blazino je elegantnega, minimalističnega videza z veliko funkcijami, kot so: zadrga z žepom, vodoodporna zadrga in visokokakovostne tkanine. Zunanja tkanina je: vodoodporen v 4-smerni raztegljiv  zgornji sloj, spodnji material je odporen proti drsenju, na straneh pa čvrsta tkanina. Vsi elementi materiala vodijo do dolgotrajnega, udobnega in funkcionalnega izdelka.

Edinstvene šesterokotne oblike zmanjšujejo površinsko napetost, povečujejo ovoj okoli Ischial Tuberosities (sedežne kosti) in Coccyx (trtice) ter omogočajo boljšo razporeditev sile.

Axiom G ima blago oblikovano obliko, ki zagotavlja dobro oporo in stabilnost.

Edinstvene šesterokotne oblike zmanjšujejo površinsko napetost, povečujejo ovoj okoli Ischial Tuberosities (sedežne kosti) in Coccyx (trtice) ter omogočajo boljšo razporeditev sile.

Axiom P ponuja oblikovne elemente s poudarkom na medialni in bočni stabilnosti. Njegova zmerna predoblikovana oblika zagotavlja dobro pozicioniranje in stabilnost.

Edinstvene šesterokotne oblike zmanjšujejo površinsko napetost, povečujejo ovoj okoli Ischial Tuberosities (sedežne kosti) in Coccyx (trtice) ter omogočajo boljšo razporeditev sile.

Axiom S ponuja oblikovalske elemente s poudarkom na potopitvi in ovojnici. Njegova predhodno oblikovana oblika omogoča zaščito Ischial Tuberosities (sedežne kosti) in Coccyx (trtice) s prerazporeditvijo obremenitve. Globlja šesterokotne oblike (kot pri G in P) omogoča povečano potopitev z boljšim ovojem.

Axiom SP Visco je zasnovan tako, da zagotavlja večjo potopitev z uporabo viskoelastične pene. Viskoelastični material je tako viskozen (počasi spreminja obliko) kot elastičen (vrne se v prvotno obliko). Ker se energija učinkovito absorbira in razprši, je manj reakcijske sile, ki potiska nazaj.

Axiom SP Visco je zasnovan tako, da zagotavlja povečano potopitev. To izboljša stabilnost s širjenjem podlage in zmanjša obremenitev tkiva, ki podpira Ischial Tuberosities (sedežno kost) in Coccyx (trtico). Podlaga iz poliuretanske pene z dvojno gostoto nudi trdno oporo v spodnjem sloju ter s trpežnim in udobnim slojem na vrhu. Zunanja tkanina ima mikroklimatsko plast blaga.

Axiom SP Fluid je zasnovan tako, da zagotavlja večjo potopitev s pomočjo tekočine Hydrolite. Tekočina je nameščena neposredno pod raztegljivo zunanjo tkanino, kar ji omogoča, da se prilagodi tkivom, ki podpirajo Ischial Tuberosities (sedežno kost) in Coccyx (trtico).

Hidrolit je ne-Newtonova tekočina, ki trda pod silo gravitacije, vendar kot viskozna tekočina pod obremenitvijo. Tekočina Hydrolite je tudi lahka in manj občutljiva na temperature kot druge tekočine, kar pomeni, da bo zagotavljala dosledno delovanje ne glede na zunanje vplive. Podlaga iz poliuretanske pene z dvojno gostoto nudi trdno oporo v spodnjem sloju ter s trpežnim in udobnim slojem na vrhu.